Είναι προφανές ότι όπως και όλα τα πράγματα στην ζωή, το μακιγιάζ ματιών έχει αλλάξει πολύ με την πάροδο των ετών. Στο παρελθόν, οι γυναίκες τόνιζαν το βλέμμα τους βάζοντας μαύρο μολύβι στα μάτια τους και καλύπτοντας τις βλεφαρίδες τους με μία παχιά στρώση από μάσκαρα. Δεν ξεχνούσαν επίσης να χρησιμοποιούν κρέμες και μαλακτικά στην καθημερινή της ρουτίνα περιποίησης. Οι συνταγές των καλλυντικών έχουν επίσης αλλάξει, όπως έχουν αλλάξει οι ιδιότητες και τα αποτελέσματα τους. Σήμερα, υπάρχει μία γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά μαλακτικών βλεφαρίδων.

Αλλαγές στο make up από το 1920 μέχρι σήμερα. Κάθε εποχή είχε το δικό της σύμβολο ομορφιάς. Τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 τα σύμβολα αυτά ήταν οι: Pola Negri, Marlene Dietrich, Coco Chanel και η Greta Garbo, για να αναφέρουμε απλά μερικές. Αυτές λοιπόν ήταν οι γυναίκες που καθιέρωναν τις τάσεις στο make up για δεκαετίες. Τα χαρακτηριστικά που ξεχώριζαν εκείνη την εποχή ήταν οι ζεστών τόνων αποχρώσεις στο πρόσωπο, το μολύβι χειλιών, τα βαθιά κόκκινα χείλη και το ρουζ που τοποθετούνταν κοντά στα μάτια. Και πώς ήταν το μακιγιάζ ματιών το 1920 και το 1930; Αρχικά τα φρύδια έβγαιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται λεπτά, μυτερά και να καμπυλώνουν στο υψηλότερο σημείο. Πολύ συχνά οι γυναίκες ξύρισαν τα φρύδια τους ώστε να ζωγραφίσουν καινούργια. Τα βλέφαρα βάφονταν με έναν τρόπο που μοιάζει με το σημερινό smoky eyes. Η μόνη διαφορά ήταν ότι το κάτω βλέφαρο βαφόταν πιο απαλά. Επιπλέον, οι βλεφαρίδες καλύπτονταν με μάσκαρα ή με ψεύτικες βλεφαρίδες. Την δεκαετία 1940 το make up έγινε πιο διακριτικό απαλό και μουντό.

1920s

Το make up άλλαξε ριζικά την δεκαετία του 1950. Αυτή την περίοδο τα σύμβολα ομορφιάς ήταν αδιαμφισβήτητα η Marilyn Monroe και η Audrey Hepburn. Το πρόσωπο καλυπτόταν από ματ foundation και μεγάλες ποσότητες πούδρας. Όσον αφορά τα χείλη, βάφονταν με ένα ανοιχτό κραγιόν και μετά περνούσαν τις γραμμές με ένα μολύβι χειλιών. Υπάρχουν επίσης αξιοσημείωτες αλλαγές στο μακιγιάζ των ματιών. Τα φρύδια ελέγχονταν λίγο περισσότερο και ήταν πιο πλατιά στο κάτω μέρος της μύτης. Επίσης, τα μάτια βάφονταν έντονα με eyeliner, και το πάνω βλέφαρο διακοσμούνταν από το γνωστό γατίσιο στυλ. Στην πραγματικότητα αυτό το στυλ είναι στην μόδα ακόμα και σήμερα στον κόσμο του μακιγιάζ. Προφανώς απαραίτητη ήταν και η μάσκαρα στις βλεφαρίδες.

1950s

Η δεκαετία του 1960 υιοθέτησε το στυλ της Twiggy. Έγινε της μόδας η ωχρή επιδερμίδα και το στρογγυλεμένο σχήμα στα φρύδια. Επιπλέον, τα βλέφαρα καλύπτονταν από άσπρες ή μπλε βλεφαρίδες. Συνεπώς, τα μάτια έδειχναν πιο στρογγυλεμένα. Οι βλεφαρίδες επίσης καλύπτονταν από πολύ μάσκαρα και το κάτω βλέφαρο διακοσμούνταν από ψεύτικες βλεφαρίδες, ζωγραφισμένες με την βοήθεια ενός μολυβιού ματιών. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ψεύτικες βλεφαρίδες δημιουργούσαν τριγωνικό σχήμα. Τέλος η πτύχωση του βλεφάρου καλυπτόταν από μία παχιά, μαύρη γραμμή που υποτίθεται ότι έκανε τα μάτια να φαίνονται ακόμα πιο μεγάλα.

twiggy2

Το μακιγιάζ της δεκαετίας του 1970 εστίασε στην φυσικότητα, το χρώμα και το λαμπερό βάψιμο. Η δεκαετία του 1970 ήταν η εποχή των hippie και των Παιδιών των Λουλουδιών. Το ροζ, το μωβ, το μπλε, το καφέ, το άσπρο και το κερασί ήταν πολύ δημοφιλή χρώματα εκείνη την περίοδο. Το ρουζ έμπαινε στην μέση των ζυγωματικών, τα φρύδια είχαν φυσικό σχήμα και το χρώμα των καλλυντικών ήταν γεμάτο glitter. Επίσης πολλά καλλυντικά φώτιζαν στο σκοτάδι.

Η δεκαετία του 1980 υπερασπίστηκε το ματ τελείωμα στο πρόσωπο και τα χείλη. Για μία ακόμα φορά, επανήλθαν τα smoky eye και το φυσικό σχήμα στα φρύδια. Επιπλέον, το περίγραμμα των χειλιών γινόταν με μολύβι και έπειτα το γέμισμα με κόκκινο κραγιόν. Όσον αφορά τα μάτια, καλύπτονταν με μαύρη, μωβ ή πράσινη σκιά, δημιουργώντας πλαίσια. Επίσης, την δεκαετία του 1980 έγινε διάσημο το λεγόμενο Gothic Make up. Τα χαρακτηριστικά του ήταν η ωχρή επιδερμίδα και τα σκούρα κραγιόν. Η δεκαετία του 1990 και ο 21ος αιώνας είναι η συνέχεια των προηγούμενων εποχών στις τάσεις του make up

1980s

Τι είναι τα μαλακτικά βλεφαρίδων;

Στο παρελθόν, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν πολλά έλαια από φυτά για να περιποιηθούν τις βλεφαρίδες τους. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το καστορέλαιο και εξακολουθεί να είναι. Οι πιο πλούσιες κοπέλες είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν πρόσθετες βλεφαρίδες οι οποίες φτιάχνονταν από ίνες nylon. Παρ’ όλα αυτά, στις μέρες μας το πιο αγαπητό καλλυντικό είναι τα μαλακτικά βλεφαρίδων.

Τα μαλακτικά βλεφαρίδων κάνουν τις βλεφαρίδες πιο μακριές, διπλασιάζουν τον όγκο τους και τις κάνουν πιο πλούσιες. Κατά την διάρκεια της θεραπείας, θα δείτε μεγάλες αλλαγές στην αναζωογόνησή τους, την ενδυνάμωση τους και την θρέψη τους. Τα εκχυλίσματα φυτών φροντίζουν το δέρμα της περιοχής των ματιών και το προστατεύουν από ερεθισμούς. Φαίνεται σαφώς καλύτερο να αφιερώνεται λίγο χρόνο κάθε ημέρα στην χρήση των μαλακτικών παρά στο να κολλάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες και να κλείνετε ραντεβού για ανανέωση. Ειδικά, εφόσον η εφαρμογή των μαλακτικών είναι παιχνιδάκι. Μοιάζει με την διαδικασία που ακολουθείτε για να βάλετε eyeliner.

Πώς δουλεύει το μαλακτικό βλεφαρίδων Nanolash;

nanolash1-22132

Το Nanolash αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης. Αυτά κάνουν τις βλεφαρίδες να αναπτύσσονται, να γίνονται πιο πλούσιες και πυκνές. Τα συστατικά προσφέρουν αναδόμηση, θρέψη και μία ελαφριά κυρτότητα στις τρίχες των βλεφαρίδων. Επιπλέον, το Nanolash πρέπει να εφαρμόζεται κάθε βράδυ σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Με ένα πινέλο ζωγραφίζετε μία λεπτή γραμμή στο πάνω και κάτω βλέφαρο. Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται εμφανή μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες, και τα τελικά αποτελέσματα μετά από δύο με τρεις μήνες. Το Nanolash δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και είναι τελείως ασφαλές για το δέρμα των βλεφάρων.

Πολλά σύμβολα της μόδας θα σας ζήλευαν για τις τόσο μακριές βλεφαρίδες σας.