Πώς να κάνετε σωστά ηλιοθεραπεία. Αντιηλιακά, βιταμίνη D και άλλες χρήσιμες συμβουλές για να προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μέση καλοκαιριού. Κάνουμε ηλιοθεραπεία και χαλαρώνουμε κάτω από τον μπλε ουρανό. Αλλά ξέρουμε όντως τι προφυλάξεις πρέπει να παίρνουμε ώστε να μην κινδυνεύουμε από τις ακτίνες του ήλιου; Και γνωρίζουμε πώς να βάζουμε τα αντιηλιακά και πότε είναι ασφαλέστερο να βγαίνουμε στον ήλιο; Και τι συμβαίνει με την βιταμίνη D; Υπάρχουν άλλες μέθοδοι να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο;

Γιατί πρέπει να κάνουμε ηλιοθεραπεία;

Κάθε χρόνο, οι δερματολόγοι μας προειδοποιούν να μην είμαστε εκτεθειμένοι πολλές ώρες στον ήλιο, ειδικά της ώρες αιχμής, για να αποφύγουμε τα εγκαύματα, τον καρκίνο και τα αποστήματα. Από την μία πλευρά έχουν απόλυτο δίκιο. Από την άλλη πλευρά, δεν αναφέρουν τις θετικές πλευρές της ηλιοθεραπείας. Ποιες είναι; Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ήλιος ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό. Γιατί χρειαζόμαστε συγκεκριμένα αυτή την βιταμίνη; Η ουσία αυτή συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του σκελετικού, του νευρικού, του μυικού, του ανοσοποιητικού, του καρδιαγγειακού και το αναπαραγωγικού συστήματος. Επιπλέον, η βιταμίνη D επιταχύνει την δουλειά των ιστών και επηρεάζει τα επίπεδα μελανίνης. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η έλλειψη όσο και η υπερβολική δόση βιταμίνης D μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών. Δεν πρέπει λοιπόν να διστάζετε να κάνετε ηλιοθεραπεία, απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μισή ώρα την ημέρα έκθεση στον ήλιο είναι αρκετή για να παρέχει στο δέρμα μας ένα υγιές και ωραίο μαύρισμα, και είναι επίσης επαρκής για τον οργανισμό μας ώστε να παράγει επαρκής ποσότητα βιταμίνης D.

Sun Rise Protect

Πώς πρέπει να βάζετε το αντιηλιακό; Ποιες είναι οι άλλες μέθοδοι προστασίας του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου; Η αλήθεια είναι ότι όλα τα καλλυντικά τα οποία διαθέτουν φίλτρα UV τείνουν να εστιάζουν στα ξηρά μέρη στο σώμα καθώς επίσης και να κάνουν το δέρμα πιο άσπρο. Για αυτό τον λόγο, πριν από κάθε εφαρμογή ενός τέτοιου προϊόντος, σας προτείνουμε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα πρώτα και έπειτα να απλώνετε το καλλυντικό σε όλο το σώμα σύμφωνα με τις οδηγίες του φυλλαδίου. Το άσπρο αποτέλεσμα μπορεί να καλυφθεί με ένα bronzer ή μία ματ πούδρα πιο σκούρας απόχρωσης. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να καλύπτετε τις πιο ευαίσθητες περιοχές των βλεφάρων, του τριχωτού της κεφαλής, των αφτιών, των χειλιών, του πίσω μέρος του λαιμού, των γονάτων καθώς και μέρη του σώματος που καλύπτονται από ρούχα. Γνωρίζετε άλλες τεχνικές που να μπορούν να σας προστατεύσουν από την ηλιακή ακτινοβολία; Το ελαιόλαδο, το λάδι καρυδιού, τα μήλα, ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, το μπρόκολο ή ο βασιλικός πιστεύεται ότι επιφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα άνωθεν προϊόντα εμπεριέχουν συστατικά με προστατευτικές ιδιότητες. Επίσης, είναι γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Χάρη σε αυτά, το δέρμα σας θα είναι όμορφο και υγιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *