Μπορεί κάθε γυναίκα να έχει τέλεια χείλη;

Λυπούμαστε γι’ αυτό. Δεν μπορεί κάθε γυναίκα να έχει σέξι, σαρκώδη χείλη. Πολλές γυναίκες με λεπτά χείλη νιώθουν κατώτερες. Νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο διακριτικά χρώματα στα χείλη τους. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, κάνετε λάθος! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ό,τι θέλετε, ανεξαρτήτως σχήματος ή μεγέθους των χειλιών σας!

Χωρίς την κατάλληλη περιποίηση τα χείλη δε φαίνονται ποτέ όμορφα. Πρέπει να τα διατηρήσετε υγιή για να σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα το μακιγιάζ. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε την αφυδάτωση και μη δαγκώνετε ή μασάτε ποτέ τα χείλη σας. Αντίθετα προτιμήστε καλές συνήθειες! Η περιποίηση των χειλιών είναι πολύ απλή – υπάρχουν άπειρα scrub και ενυδατικά προϊόντα.

Σπιτικές θεραπείες για τα πιο τέλεια χείλη

Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο scrub, αλλά ποιο είναι το νόημα όταν υπάρχουν τόσες πολλές εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε; Η πιο γρήγορη συνταγή: ανακατέψτε λευκή ή καστανή ζάχαρη με μια μικρή ποσότητα αργανέλαιου (ή άλλου λαδιού) σε αναλογία 2:1 και θα έχετε ένα μείγμα που θυμίζει βρεγμένη άμμο. Κάντε μασάζ στα χείλη για λίγο, ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό χειλιών. Βάλτε γενναιόδωρη ποσότητα στα χείλη!

Οι βιταμίνες Α και Ε βοηθούν στην επανόρθωση και προστατεύουν από μελλοντικές φθορές.

Η κρέμα απαλύνει τα χείλη και τα ενυδατώνει τέλεια γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά. Τα φυσικά προϊόντα λειτουργούν περισσότερο.

Η αλόη βέρα είναι επίσης ευεργετική. Προστατεύει το δέρμα από την απώλεια νερού. Χρησιμοποιήστε την όσο συχνά χρειάζεται.

Το μέλι κάνει θαύματα γιατί είναι πλούσιο σε αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες που ενυδατώνουν το δέρμα και παράλληλα έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Το μέλι τονώνει και ενυδατώνει τα χείλη.

Πώς θα αποκτήσετε το τέλειο σχήμα και χρώμα χειλιών;

Κραγιόν

Υπάρχουν άπειρα κραγιόν. Τα ματ κραγιόν προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη και είναι τα καλύτερα για την αλλαγή του σχήματος των χειλιών. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το περίγραμμα των χειλιών, έξω από τη φυσική γραμμή τους, για να φαίνονται πιο σαρκώδη. Στα ματ κραγιόν επίσης δεν κολλάνε οι τρίχες και διαρκούν περισσότερο. Αφυδατώνουν ελαφρώς, οπότε μην τρίβετε τα χείλη σας αν τα νιώθετε ξηρά.

Τα σατινέ κραγιόν δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία. Τα κραγιόν αυτά δε διαρκούν πολύ, όπως τα ματ, αλλά είναι σίγουρα πιο εύχρηστα.

Τα περλέ κραγιόν έχουν σωματίδια που γυαλίζουν, έτσι σας χαρίζουν το πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Σημείωση: μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε περισσότερη ποσότητα για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Λιπ γκλος

Αυτό το προϊόν είναι συνήθως πιο ρευστό. Θα το βρείτε άχρωμο και με χρώματα. Μη διστάσετε να το συνδυάσετε με άλλα προϊόντα π.χ. ματ κραγιόν για λάμψη.

Μολύβι χειλιών

Επιλέξτε ένα διακριτικό χρώμα που διαρκεί. Ιδανικά δοκιμάστε το στο χέρι σας πριν το αγοράσετε. Δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας. Δοκιμάστε αυτό το κόλπο: χρησιμοποιήστε ένα μολύβι σε όλο το μήκος των χειλιών για ματ αποτέλεσμα που διαρκεί.

Ας βαφτούμε!

Πολύ συχνά φοβόμαστε τα έντονα χρώματα. Εάν έχετε βαρεθεί το άχρωμο λιπ γκλος, αφήστε το στην άκρη. Ένα φυσικό νουντ κραγιόν είναι τέλεια επιλογή. Μην επιλέγετε πολύ ψυχρά ή πολύ ανοιχτά χρώματα. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε πιο ανοιχτά χρώματα από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε ένα ελαφρώς πιο σκούρο μολύβι χειλιών για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Ιδανικά επιλέξτε θερμά χρώματα κραγιόν. Μη ξεχνάτε ποτέ τα χείλη σας, ακόμα κι αν έχετε κάνει έντονο μακιγιάζ ματιών. Χρησιμοποιήστε σίγουρα ένα ενυδατικό χειλιών.

Έντονα χρώματα

Ανεξάρτητα από το στυλ σας, μπορείτε να βρείτε την ιδανική απόχρωση για σας. Υπάρχουν εκατομμύρια προϊόντα για να διαλέξετε και σίγουρα θα βρείτε αυτό που θέλετε.

Πώς να ταιριάξετε το χρώμα ιδανικά;

Οι οδηγίες δε βοηθούν γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί και μας αρέσουν οι αλλαγές. Ένα χρώμα που σας κάνει να νιώθετε τέλεια είναι το μυστικό. Μόνο ο τόνος του δέρματός σας μπορεί να σας περιορίσει, αλλά μην ανησυχείτε – σκεφτείτε την τεράστια ποικιλία! Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας. Το μακιγιάζ σας δεν πρέπει να αρέσει σε κανέναν άλλον εκτός από εσάς τις ίδιες!