Νέα τάση στα καλλυντικά – τεχνική διαμόρφωσης προσώπου κλόουν.

Η διαμόρφωση προσώπου, είναι αρκετά δημοφιλής τάση ανάμεσα στις γυναίκες που νοιάζονται για την εμφάνισή τους και γενικά θέλουν να είναι ελκυστικές. Πρόσφατα, η διαμόρφωση προσώπου έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα. Γιατί; Μέχρι τώρα, τα μόνα προϊόντα που χρειάζονταν για την διαμόρφωση, ήταν δύο αποχρώσεις concealer ή ένα bronzer και ένα ρουζ. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα υπάρχει η τάση να βάζουν οι γυναίκες μία πληθώρα καλλυντικών και αποχρώσεων. Μπορεί να παίρνει αρκετή ώρα ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, η τελική εικόνα είναι όμως υπέροχη. Αυτού του είδους η διαμόρφωση ονομάζεται και ‘διαμόρφωση κλόουν’. Που βασίζεται όμως αυτό το make-up ‘τσίρκου’;

clown contouring1

Ας αρχίσουμε εξηγώντας του λόγους που μας οδηγούν να κάνουμε την διαμόρφωση κλόουν. Πρώτον, με αυτόν τον τρόπο καλύπτουμε όλες τις ατέλειες και αποκτούμε ένα υπέροχο οβάλ πρόσωπο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου, όπως και η κλεψύδρα είναι ο ιδανικός τύπος σώματος. Καθώς μορφοποιούμε το πρόσωπο, καλύπτουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τους αποχρωματισμούς και τα σημάδια ακμής. Επιπλέον, καλύπτουμε το διπλοσάγονο, την μυτερή η μεγάλη μύτη, τα πτωτικά βλέφαρα και το μεγάλο μέτωπο. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες πεθαίνουν να αποκτήσουν το αψεγάδιαστο τέλειο λουκ που έχουν τα είδωλά τους στις σειρές της τηλεόρασης ή των μοντέλων στα εξώφυλλα των περιοδικών. Έτσι και αλλιώς, δεν θα είστε ‘cool’ μέχρι να φορέσετε βαρύ μακιγιάζ.

Πώς μπορείτε να κάνετε την διαμόρφωση κλόουν; Για να διαμορφώσετε το πρόσωπό σας κατά αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε αρκετά καλλυντικά και είτε σφουγγαράκια είτε πινέλα για μακιγιάζ. Επιπλέον, πρέπει να προμηθευτείτε πολλά foundation, ρουζ και bronzers σε πολλές αποχρώσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλα τα καλλυντικά πρέπει να έχουν υγρή σύσταση. Για να τα βάλετε πρέπει να χρησιμοποιήσετε παχιά επίπεδα πινέλα. Το να τα απλώσετε και να τα αναμείξετε γίνεται εύκολα με τα ειδικά σφουγγαράκια για make up. Για να μην μακρηγορούμε, αρχίστε με το να βάλετε τα καλλυντικά που έχουν ανοιχτούς τόνους. Έπειτα, καλύψτε τα ζυγωματικά σας με ρουζ. Στο τέλος βάλτε bronzer ή concealer που είναι πιο σκούρα. Το σημαντικό στην διαμόρφωση είναι να αναμείξετε σωστά όλα αυτά τα καλλυντικά, ώστε στο τέλος να έχετε ένα αψεγάδιαστο ενιαίο σύνολο. Δεν πρέπει να αφήσετε ούτε ένα σημείο στα οποίο να φαίνεται κάποιο χαρακτηριστικό σημάδι από ένα από τα καλλυντικά.

clown contouring

Δυστυχώς, η διαμόρφωση του προσώπου με αυτή την τεχνική έχει πολλά μειονεκτήματα. Αρχικά, χρειάζεστε πολλά καλλυντικά υψηλής ποιότητας που να ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματός σας και με την εποχή. Δεύτερον, χρειάζεστε πολλά αξεσουάρ για το μακιγιάζ, τα οποία πρέπει να καθαρίζετε τακτικά. Τρίτον, για να αφαιρέσετε όλα αυτά τα προϊόντα θα χρειαστείτε πολλές αποτελεσματικές lotion, υγρά ή άλλα επιθετικά προϊόντα αφαίρεσης make-up. Τέταρτον, αμέσως μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ, πρέπει να καθαρίσετε προσεκτικά το δέρμα σας και να το φροντίσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι εκτεθειμένο σε ερεθισμούς και δερματικές ασθένειες που μπορεί να δημιουργηθούν από την διαμόρφωση κλόουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *