Περιποίηση Χειλιών σε 3 Απλά Βήματα

Τα όμορφα χείλη σίγουρα σας χαρίζουν ελκυστικότητα. Αν τα χείλη σας είναι ξηρά, μη χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα για να κρύψετε το πρόβλημα. Τα χείλη χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και πρέπει να τα διατηρούμε ενυδατωμένα, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Στη σημερινή ανάρτηση θα δούμε πως να περιποιηθούμε τα χείλη με τρία απλά βήματα.

Τα χείλη μας είναι εκτεθειμένα σε πολλούς παράγοντες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο άνεμος και ο ήλιος τα επηρεάζουν. Τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα, καθώς το δέρμα τους είναι πιο λεπτό συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα. Επίσης δεν έχουν μελανίνη που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες που διατηρούν τα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης. Αυτό σημαίνει ότι δε γίνεται απλώς να αμελούμε τα χείλη μας, στην καθημερινότητά μας.

Περιποίηση χειλιών σε 3 απλά βήματα

1. Καθημερινή ασπίδα προστασίας

Πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας ένα ενυδατικό χειλιών. Επιλέξτε ένα προϊόν που ενυδατώνει εντατικά και προστατεύει από εξωγενείς παράγοντες. Επιλέξτε προϊόντα, πλούσια σε βιταμίνες ή κερί μέλισσας.

Μερικά παραδείγματα:

  • Το La Mer The Lip Balm περιέχει τέλεια συστατικά. Ο θαυματουργός ζωμός είναι ένα από αυτά και αποτελείται από φύκια, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολλά φυτικά έλαια. Τα χείλη είναι πιο υγιή από την πρώτη χρήση του προϊόντος.
  • Τα EOS Lip Balms έχουν ένα μοναδικό σχήμα αυγού και είναι γεμάτα φυσικά συστατικά. Είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και αρώματα, οπότε κάθε κορίτσι θα βρει το κατάλληλο γι’ αυτήν. Μερικά από αυτά προστατεύουν και από την ακτινοβολία UV.
  • Το Clarins Lip Balm ενυδατώνει και προστατεύει τα χείλη, αλλά δεν προκαλεί λιπαρότητα. Η φόρμουλα βασίζεται σε κερί από μπλε λωτό.

Εάν τα χείλη σας είναι σκασμένα και χρειάζεστε εντατική ενυδάτωση, δοκιμάστε αλοιφή βιταμίνης Α, είναι η καλύτερη θεραπεία. Μπορείτε να τη βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο, είναι φθηνή και καλύτερη συγκριτικά με πολλά δημοφιλή ενυδατικά χειλιών.

2. Απολέπιση μια φορά τη βδομάδα

Φαντάζομαι γνωρίζετε την απολέπιση σώματος. Τι γίνεται όμως με τα χείλη; Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε ένα προϊόν απολέπισης και γι’ αυτά! Για ένα χειροποίητο προϊόν χρειάζεστε μέλι ή ελαιόλαδο και ζάχαρη ή νιφάδες βρώμης. Είμαστε σίγουροι ότι τα έχετε ήδη στο σπίτι. Η απολέπιση μία φορά τη βδομάδα θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα χείλη σας και θα είναι λεία και απαλά. Το μασάζ θα ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, ώστε να έχουν πιο ωραίο χρώμα. Επιπλέον συμβουλή: μπορείτε να αφήσετε το προϊόν απολέπισης στα χείλη για λίγα λεπτά για να λειτουργήσει σαν μάσκα ενυδάτωσης.

3. Πριν το μακιγιάζ

Μπορείτε να προετοιμάζετε τα χείλη πριν το μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό για να ενυδατώσετε τα χείλη σας ή αγοράστε μία βάση χειλιών. Και στις δύο περιπτώσεις το κραγιόν θα διαρκέσει περισσότερο, ενώ παράλληλα αποτρέπετε τη ξηρότητα. Δυστυχώς τα κραγιόν μακράς διάρκειας ξεραίνουν τα χείλη, οπότε χρειάζεστε αποτελεσματική προστασία. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προϊόντα που αναφέραμε παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *