Πώς δουλεύει η αδιάβροχη μάσκαρα και πώς πρέπει να την βάζετε.

Πόσα αδιάβροχα καλλυντικά γνωρίζετε; Σίγουρα, πιο δημοφιλή είναι αυτά που προορίζονται για τα μάτια. Για παράδειγμα, οι σκιές ματιών, τα μολύβια ματιών, τα eyeliner και η μάσκαρα. Αυτά τα προϊόντα είναι ανθεκτικά σε δάκρυα, ιδρώτα, δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως χιόνι ή βροχή και στην τριβή. Πώς δουλεύουν όμως αυτά τα καλλυντικά; Γενικά, αυτά τα καλλυντικά περιέχουν πολύ λιγότερο νερό από τα καλλυντικά που δεν φέρουν την ένδειξη ‘αδιάβροχο’ στην συσκευασία. Ο λόγος που αυτά τα καλλυντικά δεν τρέχουν στο δέρμα είναι η ειδική τους σύσταση όπως τα πολυμερή, τα έλαια φυτών, το κερί ή η ρητίνη. Αυτές οι ουσίες αγκιστρώνονται είτε στις βλεφαρίδες είτε στο δέρμα, δημιουργώντας μία αδιάβροχη στοιβάδα που αποτελείται από χρωστικές και θρεπτικές ουσίες. Όσον αφορά την μάσκαρα, αυτή η λειτουργία γίνεται από την κερατίνη και την βιοτίνη, ο στόχος των οποίων είναι να θρέψουν και να ενισχύσουν την ανάπτυξη και αναζωογόνηση των βλεφαρίδων.

Водостойкая тушь для ресниц

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι όλα τα αδιάβροχα καλλυντικά εντελώς ασφαλή. Ερεθισμοί μπορεί να εμφανιστούν κυρίως στη μάσκαρα και τα eyeliner, επειδή αυτά τα προϊόντα συγκεκριμένα τείνουν να εμπεριέχουν σταθεροποιητικές ουσίες. Όταν αγοράζετε μία αδιάβροχη μάσκαρα καλό θα ήταν να στρέφετε την προσοχή σας σε κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως το εάν το προϊόν είναι οφθαλμολογικά και δερματολογικά ελεγμένο. Χάρη σε αυτά τα δεδομένα, θα είστε πλέον σίγουρες ότι το καλλυντικό που αγοράσατε είναι επίσης κατάλληλο για όσους φορούν φακούς επαφής ή για όσους έχουν ευαίσθητα μάτια και βλέφαρα.

Τώρα, ας πούμε μερικά λόγια όσον αφορά την αφαίρεση της αδιάβροχης μάσκαρα και των σκιών. Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα υγρά διπλής δράσης ή οι lotion αφαίρεσης του μακιγιάζ που έχουν πυκνή σύσταση. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ένα baby oil. Καθώς αφαιρείτε το make-up, μην τρίβετε με δύναμη τις βλεφαρίδες σας καθώς αυτό μπορεί να αποφέρει την πτώση τους και να αφήσει το δέρμα σας ερεθισμένο. Βάλτε απλά λίγο από το προϊόν αφαίρεσης σε ένα βαμβάκι και πιέστε το απαλά στα βλέφαρά σας. Περιμένετε λίγο μέχρι να αρχίσει να λιώνει το καλλυντικό. Επαναλάβετε την διαδικασία εάν απαιτείται.

Πώς είναι η εφαρμογή των αδιάβροχων καλλυντικών; Κατά την εφαρμογή τους πρέπει να προσέχετε να μην βάλετε κατά λάθος το απλικατέρ στα μάτια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, θαμπάδα ή κοκκινίλες. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, συστήνεται να ξεπλύνετε αμέσως τα μάτια σας με ζεστό νερό και να αφαιρέσετε το καλλυντικό με μία ειδική lotion. Όσον αφορά τα αδιάβροχο foundation, πρέπει πρώτα να το ζεστάνετε στις παλάμες σας και έπειτα να το βάζετε στο πρόσωπό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *