Πώς θα Αποκτήσετε Λαμπερό Χαμόγελο και Πολύ Λευκά Δόντια;

Τέλεια λευκά δόντια και σαγηνευτικό χαμόγελο. Ακούγεται ονειρικό. Τα λευκά, ομοιόμορφα δόντια ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και έτσι νιώθουμε πιο ελκυστικοί. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να κάνετε τα δόντια πιο λευκά και να έχετε ένα τέλειο, λευκό χαμόγελο!

Πρώτ’ απ’ όλα ας δούμε τα βασικά. Το χρώμα των δοντιών δεν εξαρτάται μόνο από την υγιεινή που ακολουθείτε. Καθορίζεται από τα γονίδια και το πάχος του σμάλτου: όσο πιο λεπτό είναι, τόσο πιο σκούρο φαίνεται το δόντι. Το λευκό δεν είναι το μοναδικό χρώμα των δοντιών, καθώς μπορεί να έχουν αποχρώσεις γκρι, μπλε ή κίτρινο. Γι΄ αυτό μερικές φορές δεν μπορούμε να έχουμε εντελώς λευκά δόντια, όπως ονειρευόμαστε, παρά τις προσπάθειές μας. Το χρώμα δεν πρέπει να είναι το μόνο που εστιάζουμε. Το να διατηρούμε τα δόντια μας υγιή και ομοιόμορφα είναι το πιο σημαντικό. Ακόμα και τα λευκά δόντια δεν θα φαίνονται όμορφα αν δεν τα προσέχετε σωστά.

Πώς να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια;

Το φαγητό που τρώμε είναι επιλογή μας και μπορούμε να κάνουμε αλλαγές, για να αποκτήσουμε πιο λευκά δόντια. Ο καφές και το τσάι αφήνουν λεκέδες στα δόντια, όπως και το τσιγάρο (επηρεάζει όλο το δόντι). Περιορίστε ή κόψτε τελείως τα σκουρόχρωμα ροφήματα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από μερικές βδομάδες!

Τι πρέπει να κάνετε μετά;

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο για να αφαιρέσετε την πλάκα. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες και ο γιατρός θα σας πει τι είναι καλύτερο για σας: λείανση ή τρίψιμο; Και τα δύο βοηθούν τα δόντια άμεσα.

Σπιτικοί τρόποι για πιο λευκά δόντια. Έχουν αποτελέσματα;

Οι χειροποίητες θεραπείες έχουν τέλεια αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς.

  • Μαγειρική σόδα στην οδοντόκρεμα.
  • Βούρτσισμα με ενεργό άνθρακα και λάδι καρύδας. Μπορείτε να το κάνετε καθημερινά.

Αυτές οι θεραπείες είναι οικονομικές και εύκολες. Ωστόσο ίσως δεν είναι κατάλληλες για ευαίσθητα δόντια, γιατί προκαλούν υπερευαισθησία και φθορές στο σμάλτο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας.

Πρέπει να ενσωματώσετε αυτές τις συνήθειες και να χρησιμοποιείτε θεραπείες για να αποκτήσετε ένα λαμπερό χαμόγελο και λευκά δόντια!

Πρώτον πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας ανελλιπώς και προσεκτικά, ιδανικά μετά από κάθε γεύμα. Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που είναι εμπλουτισμένη με άνθρακα γιατί λευκαίνει και φωτίζει τα δόντια μερικούς τόνους. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να μην απογοητεύεστε εύκολα – με υπομονή το χαμόγελό σας θα γίνει εκθαμβωτικό!