Ρουζ: Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες μακιγιέζ, το ρουζ είναι ένα από τα καλλυντικά που μπορεί να αφαιρέσει μερικά χρόνια από το πρόσωπό μας. Αν το σκεφτούμε θα συμφωνήσουμε, γιατί πραγματικά έτσι λειτουργεί το ρουζ – μας κάνει να δείχνουμε νεότεροι και υγιέστεροι.

Συμφωνούμε απόλυτα με αυτό! Μόλις τα μάγουλα αποκτήσουν ροζ χρώμα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας γίνονται κατά κάποιο τρόπο λιγότερο έντονα και έτσι ολόκληρο το πρόσωπο φαίνεται πιο κοριτσίστικο. Προφανώς και αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι εφικτό, αν δε ξέρετε πως να βάλετε σωστά το ρουζ. Το βασικότερο είναι να έχετε ένα ρουζ που ταιριάζει τέλεια με την επιδερμίδα σας. Αλλά πώς θα το βρείτε;

Ρουζ και επιδερμίδα

Η επιδερμίδα είναι ο βασικός παράγοντας που πρέπει να δείτε πριν αγοράσετε ρουζ. Αν ταιριάξετε την απόχρωση του ρουζ με τον τόνο της επιδερμίδας σας, είτε είναι ψυχρός είτε θερμός, τότε τα καταφέρατε σχεδόν. Μόνο τότε το μακιγιάζ σας θα φαίνεται υπέροχο και το πρόσωπο θα είναι μερικά χρόνια νεότερο. Η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα χρειάζεται ανοιχτά και παστέλ χρώματα. Θυμηθείτε: όσο πιο σκούρα είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο κορεσμένο πρέπει να είναι το χρώμα του ρουζ. Τελευταία συμβουλή: τα καλλυντικά με θερμές αποχρώσεις δε φαίνονται ωραία σε ψυχρό τόνο επιδερμίδας, ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ με ψυχρό τόνο δε φαίνονται ωραία σε θερμή απόχρωση επιδερμίδας.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του ρουζ;

Για να κάνετε την εφαρμογή του ρουζ σωστά πάρτε ένα μεγάλο πινέλο, πάρτε ποσότητα από το ρουζ που έχετε επιλέξει και τινάξτε λίγο την άκρη για να αφαιρέσετε το περίσσευμα. Διαφορετικά θα δείτε ένα χάλια έντονο ροζ σημάδι στο πρόσωπό σας. Τώρα προσπαθήστε να εφαρμόσετε το καλλυντικό απαλά, ξεκινώντας κοντά στα μάτια και κυλώντας το πινέλο στο μάγουλο, για να φτάσετε στα πλαϊνά της μύτης. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μερικές φορές, για να εφαρμόσετε το ρουζ σταδιακά. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε πιο έντονο το αποτέλεσμα σιγά σιγά (διαβάστε: κάντε το ρουζ πιο έντονο), παρά να πρέπει να αφαιρείτε παραπάνω προϊόν.

Τρεις καλύτερες συμβουλές για το ρουζ από επαγγελματίες

  1. Αν θέλετε το ρουζ να σας δίνει μια διακριτική λάμψη, συνδυάστε το με το highlighter σας. Αυτό το μυστικό θα λεπτύνει οπτικά το πρόσωπό σας και θα αναδείξει τα μάγουλα. Πρέπει όμως να έχετε χρησιμοποιήσει ματ βάση και πούδρα.
  2. Συνδυάστε το κραγιόν με το ρουζ για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ απλό. Εάν το ρουζ σας είναι ανοιχτό ροζ, επιλέξτε ένα κραγιόν που είναι και αυτό ανοιχτό ροζ. Όταν το ρουζ έχει πορτοκαλί αποχρώσεις, επιλέξτε ένα κοραλί κραγιόν.
  3. Εάν δυσκολεύεστε να ταιριάξετε το ρουζ με το κραγιόν, αφήστε το πρώτο στην άκρη και χρησιμοποιήστε το κραγιόν σαν ρουζ. Τότε θα είστε 100% σίγουροι ότι δε θα μπλέξετε τις αποχρώσεις. Βάλτε λίγο κραγιόν στα ζυγωματικά. Με αυτόν τον απλό τρόπο θα έχετε σίγουρα ένα φυσικό αποτέλεσμα. Με αυτές τις τεχνικές μακιγιάζ δε θα φαίνεται το πρόσωπό σας κουρασμένο.

Ψάχνετε για ποιοτικό ρουζ; Υπάρχουν επιλογές!

  • ΡΟΥΖ ΣΕ ΠΟΥΔΡΑ – το πιο κλασικό ρουζ απ’ όλα. Ξέρετε ότι όταν χρησιμοποιείτε ρουζ σε σκόνη στους κροτάφους και στα πάνω βλέφαρα σας δίνει ένα λαμπερό αποτέλεσμα στο δέρμα σας; Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πινέλο για να εφαρμόσετε σωστά το ρουζ.
  • ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΡΟΥΖ – αυτός ο τύπος πρέπει να εφαρμόζεται με τα δάχτυλα ή με σφουγγαράκι μακιγιάζ. Είναι πολύ αποτελεσματικό και λόγω της ελαφριάς υφής του συνδυάζεται τέλεια με το δέρμα και προσφέρει φυσική εμφάνιση. Είναι τέλειο επίσης και για τους αρχάριους.
  • ΥΓΡΟ ΡΟΥΖ – αυτό το ρουζ έχει τέλεια αποτελέσματα και χαρίζει υγιή λάμψη στο πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό ρουζ και για λιπ γκλος. Το υγρό ρουζ δηλαδή μπορεί να σας σώσει σε μια δύσκολη στιγμή που σας έχει τελειώσει ή έχετε χάσει το αγαπημένο σας κραγιόν.
  • ΡΟΥΖ ΣΕ ΣΤΙΚ – η καλύτερη μορφή του ρουζ για τους μακιγιέζ. Με αυτό μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόσωπο. Το ρουζ σε στικ είναι ένα «εργαλείο ακριβείας» και διαρκεί για ώρες, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη υπομονή όταν το τοποθετείτε.