Σαμπουάν και Conditioner: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε

Καθώς είναι σημαντικό να φροντίζουμε την υγεία μας,το δέρμα μας και ειδικότερα τα μαλλιά μας είναι όμως το σημαντικότερο,αφού αυτά είναι το σήμα brand μας.

Τι είναι το σαμπουάν;

Το σαμπουάν είναι μια υγρή ή μη λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των μαλλιών. Το κύριο συστατικό των σαμπουάν είναι τα παρασκευάσματα επιφανειακά ενεργά, δηλαδή ουσίες που ουσιαστικά “σπάνε” το λίπος και την βρωμιά, επιτρέποντας τη διασπορά τους στο νερό και την απομάκρυνσή τους από τα μαλλιά.

Τι είναι το conditioner?

Το conditioner, από την άλλη πλευρά, είναι μια ουσία που προστίθεται στα μαλλιά μετά τον καθαρισμό με σαμπουάν για να βελτιώσει την όψη, αίσθηση, απόδοση και αντοχή τους. Τα conditioners περιέχουν συνήθως λιπαρές ουσίες, τις οποίες δεν μπορούν να απομακρύνουν τα σαμπουάν αλλά έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στην επαναφορά της υγρασίας στα μαλλιά.

Πώς λειτουργούν τα σαμπουάν;

Τα περισσότερα σαμπουάν έχουν ένα παρόμοιο μηχανισμό λειτουργίας: δημιουργούν αφρό, ο οποίος δένει τη βρωμιά και το λίπος που βρίσκονται στα μαλλιά μας και τα καθαρίζει. Πέρα από την καθαριστική τους δράση, τα σαμπουάν μερικές φορές μπορεί να περιέχουν και άλλα συστατικά, όπως φυτικά εκχυλίσματα, ουσίες που βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών ή αντιπυρηνικά συστατικά.

Πώς λειτουργεί το conditioner?

Το conditioner, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο: αποτελείται κατά βάση από ουσίες που δεν ξεβγάζονται εύκολα με νερό. Μόλις το σαμπουάν έχει απομακρύνει όλη τη βρωμιά και το λίπος, το conditioner “επαναφέρει” την υγρασία και τη λιπαρότητα στα μαλλιά, παρέχοντάς τους ένα υγιές, λαμπερό και μεταξένιο look.

Ποιο σαμπουάν και conditioner πρέπει να επιλέξετε;

Η επιλογή του σωστού σαμπουάν και conditioner εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου των μαλλιών σας, του τρόπου ζωής σας και των ειδικών αναγκών σας. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι ότι πρέπει πάντα να επιλέγετε προϊόντα καλής ποιότητας που δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες, όπως τα parabens, τα sulfates και τα συνθετικά χρώματα.

Πώς να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner

Καταρχάς, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Μια ή δυο φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Η χρήση του σαμπουάν είναι απλή: απλώστε ένα ποσότητα σε υγρά μαλλιά, κάντε αφρό και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Το conditioner απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και προσοχή. Εφαρμόστε το σε υγρά μαλλιά μετά το σαμπουάν, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.