ΤΟΠ 4 Τάσεις Ομορφιάς – Ποιες είναι οι τάσεις στην περιποίηση και στο μακιγιάζ σήμερα;

Χρόνο με το χρόνο οι τάσεις στο μακιγιάζ και στην περιποίηση μεταβάλλονται. Ωστόσο υπάρχουν μερικές τάσεις που διατηρούνται με τα χρόνια. Ξέρετε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς; Παρακάτω θα δείτε τις 4 τάσεις που αξίζει να μάθετε!

1 Η τάση για λαμπερό δέρμα

Η υγιής λάμψη είναι μία από τις τάσεις που κατέκτησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις καρδιές πολλών γυναικών. Και έτσι πρέπει! Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το λαμπερό δέρμα. Το μυστικό για να φαίνεται το πρόσωπό σας πιο νεανικό και υγιές είναι η λάμψη.

Προφανώς και το αποτέλεσμα λάμψης μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Συνήθως χρησιμοποιούμε highlighter για λάμψη, σε διάφορες μορφές – το καλύτερο είναι το σατινέ που χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα. Ωστόσο μπορείτε να χαρίσετε λάμψη στο δέρμα ξεκινώντας από το εσωτερικό, φροντίζοντας να είναι σωστά ενυδατωμένο και χρησιμοποιώντας καλλυντικά με βιταμίνη C, π.χ. σε σέρουμ προσώπου.

2 Η τάση για υπερτροφές στα καλλυντικά

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλλυντικά υψηλής ποιότητας και υπάρχει μία τάση, αρκετά δημοφιλής εδώ και μερικά χρόνια, η οποία επικεντρώνεται στη χρήση των λεγόμενων υπερτροφών στη σύνθεση προϊόντων περιποίησης. Τα συστατικά αυτά τα γνωρίζετε και τα χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας, περιέχουν πολλές ευεργετικές ουσίες που επηρεάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δέρμα σας. Οι υπερτροφές που χρησιμοποιούνται κυρίως στα καλλυντικά είναι για παράδειγμα η λαχανίδα, λιναρόσπορος, ιπποφαές, αλόη, σπόροι τσία, φύκια ή άγριο τριαντάφυλλο. Μπορεί να είναι σε μορφή εκχυλίσματος ή λαδιού – το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεται πάνω πάνω στην λίστα συστατικών του εκάστοτε προϊόντος, γιατί έτσι θα είστε σίγουροι ότι η κρέμα ή το σέρουμ περιέχει μεγάλη ποσότητα από αυτό.

3 Η τάση για θεραπείες με βάση το οξύ

Τα οξέα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για την περιποίηση της επιδερμίδας. Μέχρι πρόσφατα ήμασταν πιο προσεκτικοί με τη χρήση τους και τα φοβόμασταν λίγο, αλλά σήμερα σιγά σιγά τα ενσωματώνουμε στη ρουτίνα μας. Ένα σωστά επιλεγμένο οξύ αποτελεί εγγύηση για όμορφο, λείο και λαμπερό δέρμα, χωρίς αποχρωματισμούς – καταπολεμά την ακμή, φωτίζει τα σημάδια του δέρματος και λειαίνει τις ρυτίδες.

Τα οξέα χρησιμοποιούνται κυρίως για επαγγελματικές θεραπείες σε ινστιτούτα αισθητικής. Εκεί χρησιμοποιούνται σε υψηλότερη συγκέντρωση και έχουν πιο εντατική δράση. Ωστόσο μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε εύκολα τα οξέα στην περιποίηση σας στο σπίτι με κρέμες, τζελ ή μάσκες προσώπου με ήπια οξέα.

Αποφύγετε τη χρήση οξέων τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γιατί; Τα οξέα έχουν ισχυρή απολεπιστική δράση, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και οτιδήποτε συγκεντρώνεται στο δέρμα και στο φυσικό προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας. Επομένως τα οξέα βοηθούν το δέρμα να είναι προστατευμένο π.χ. από την ακτινοβολία του ήλιου, μέχρι να αποκατασταθεί το υδρολιπιδικό στρώμα του.

4 Η τάση για φωτεινότητα

Ευτυχώς ο καιρός που σκουραίναμε το δέρμα μας και κάναμε contouring είναι πίσω μας. Σήμερα η τάση είναι το λαμπερό δέρμα και το πιο σημαντικό είναι να φωτείζετε το δέρμα κατά τη διάρκεια της περιποίησης. Επιλέξτε φυσικές βάσεις, ακόμα και ένα τόνο πιο ανοιχτές, οι οποίες κάνουν το δέρμα να φαίνεται νεότερο. Εστιάζουμε όλο και περισσότερο στην προστασία του δέρματος μας από τον ήλιο και αποφεύγουμε το μαύρισμα και αυτό είναι καλό για μας.