Χειροποίητες κομπρέσες ματιών για να ξεφορτωθείτε την κούραση και το πρήξιμο

Αν κοιμηθήκατε αργά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κομπρέσα ματιών για να απομακρύνετε την κούραση από το πρόσωπό σας. Εάν περνάτε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσα για να ανακουφίσετε τα κουρασμένα μάτια. Εάν έχετε μαύρους κύκλους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσα για να φωτίσετε τα μάτια σας και να έχετε μια όμορφη εμφάνιση. Οι κομπρέσες ματιών είναι ένας φθηνός και απλός τρόπος για να περιποιηθείτε σωστά τα μάτια σας. Δοκιμάστε τις!

Όταν ακούμε τη φράση κομπρέσες ματιών, το μυαλό σχηματίζει την εικόνα ενός γυναικείου προσώπου με πράσινες φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια και μία λευκή μάσκα προσώπου. Υπάρχουν όμως και άλλες χειροποίητες θεραπείες για τα κουρασμένα μάτια, ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την περιοχή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα ετοιμάσετε με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι, δημιουργώντας εξατομικευμένες λύσεις.

Κομπρέσες ματιών: Χρήσεις & οφέλη

Οι κομπρέσες είναι ένας εύκολος τρόπος για να λύσετε πολλά δερματικά προβλήματα χωρίς να πάτε στο γιατρό. Για παράδειγμα λειτουργεί στα κουρασμένα και ερεθισμένα μάτια. Οι χειροποίητες κομπρέσες μπορούν επίσης να καταπραΰνουν το δέρμα των ματιών από τη ξηροδερμία, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Οι κομπρέσες μειώνουν τις δυσάρεστες επιπτώσεις της πολύωρης εργασίας μπροστά σε οθόνη, την έλλειψη ύπνου, το υπερβολικό στρες, ή και τις αλλεργίες. Μια σωστά φτιαγμένη κομπρέσα ματιών σας βοηθά να φωτίσετε το δέρμα και να καταπραΰνετε τους ερεθισμούς, το δέρμα θα φαίνεται φρέσκο ​​και ενυδατωμένο. Μπορείτε να τα αποκτήσετε όλα αυτά χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα, καθώς μια σπιτική κομπρέσα ματιών κοστίζει λιγότερο από την αγορά μιας κρέμας ματιών. Επομένως εάν οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο σας ταλαιπωρούν, πρέπει να μάθετε τα οφέλη που έχουν οι κομπρέσες για το δέρμα των ματιών.

Κομπρέσες ματιών: Κρύες ή ζεστές;

Φυσικά και οι κομπρέσες ματιών διαφέρουν ως προς τα συστατικά (θα δείτε περισσότερα παρακάτω) αλλά και στη θερμοκρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύα ή ζεστή κομπρέσα. Ποιο όμως να επιλέξετε και γιατί;

  • Η κρύα κομπρέσα ματιών βοηθά στην καταπολέμηση των ερεθισμών, αλλεργικών αντιδράσεων, φλεγμονών και του πρηξίματος. Προφανώς και δεν πρέπει να είναι παγωμένες, απλώς κρύες. Αυτή η κομπρέσα πρέπει να μείνει στα μάτια μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, δηλαδή περίπου 20 λεπτά.
  • Η ζεστή κομπρέσα ματιών λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει (παυσίπονο) και για να καταπραΰνει ερεθισμούς (π.χ. κριθαράκι). Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι κομπρέσες ματιών φτιάχνονται από χαμομήλι και ευφρασία. Εάν προτιμήσετε τις ζεστές κομπρέσες ματιών, βεβαιωθείτε ότι δε θα είναι πολύ ζεστές για να μην καείτε ή τραυματιστείτε.

ΤΟΠ 4. Χειροποίητες Κομπρέσες Ματιών

ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το νούμερο 1 είναι προφανώς και είναι οι κομπρέσες από αγγούρι που όλοι γνωρίζουμε ήδη. Είναι πολύ εύκολο να τις ετοιμάσετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε δύο φέτες αγγουριού και να τις βάλετε κάτω από τα μάτια σας για περίπου 15 λεπτά. Αυτή η κομπρέσα αγγουριού μειώνει το πρήξιμο και καταπολεμά την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς. Η μεγάλη ποσότητα νερού που αποθηκεύει το αγγούρι ενυδατώνει το δέρμα και η βιταμίνη Κ βοηθά στην καταπολέμηση του πρηξίματος, προσφέρει φωτεινότητα και απαλότητα στα μάτια.

ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΣΑΙ

Η κομπρέσα ματιών από τσάι είναι μια ακόμα εύκολη λύση. Χρειάζεστε δύο φακελάκια τσαγιού που θα τα βάλετε στα μάτια σας. Οι κομπρέσες ματιών τσαγιού λειτουργούν και ζεστές και κρύες. Για να επωφεληθείτε στο έπακρο, επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το πράσινο τσάι βοηθά στη συστολή των τριχοειδών αγγείων και στην μείωση του πρηξίματος. Επιπλέον καταπολεμά τις φλεγμονές και βελτιώνει την ανθεκτικότητα του δέρματος για μια νεανική εμφάνιση.

ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Το χαμομήλι χαρίζει λάμψη στο δέρμα, όμως προσφέρει και περισσότερα. Αυτό το βότανο έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αναλγητική δράση, γι’ αυτό οι κομπρέσες χαμομηλιού βοηθούν και στην επιπεφυκίτιδα. Οι κομπρέσες χαμομηλιού καταπολεμούν τους ερεθισμούς, την ερυθρότητα και τη φαγούρα και μειώνουν το πρήξιμο. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, βράστε χαμομήλι, αφήστε το να κρυώσει, μουλιάστε δύο κομμάτια βαμβάκι μέσα και μετά βάλτε τα στα μάτια για 20 λεπτά.

ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΓΑΛΑ

Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά οι κομπρέσες από γάλα είναι μια εξαιρετική ιδέα για την μείωση του πρηξίματος. Το κρύο γάλα προσφέρει παρόμοια αποτελέσματα με τα παγάκια, συστέλλει τα τριχοειδή αγγεία και ενυδατώνει το δέρμα και δεν μένει εκεί. Οι κομπρέσες από γάλα μειώνουν το πρήξιμο, ελαχιστοποιούν τη χαλάρωση των ματιών και φωτίζουν τους μαύρους κύκλους, άρα είναι μια λύση με πολλές λειτουργίες. Για να δείτε διαφορά, μουλιάστε το βαμβάκι σε κρύο γάλα και βάλτε τα στα μάτια σας για 15 λεπτά.