Ελέγξτε Αν Κάνετε και Εσείς Αυτά τα 6 Δημοφιλή Λάθη Κατά το Λούσιμο των Μαλλιών

Λουζόμαστε κάποιες φορές μες τη βδομάδα και συνήθως το κάνουμε χωρίς σκέψη. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το κάνετε σωστά; Πιθανότατα τώρα αναρωτιέστε τι εννοώ αφού το λούσιμο είναι τόσο εύκολο. Παραδόξως υπάρχουν μερικά δημοφιλή λάθη που κάνουμε σχεδόν οι περισσότεροι. Δείτε αν τα κάνετε κι εσείς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε να λούζεστε σαν ειδικός.

Τα 6 πιο δημοφιλή λάθη κατά το λούσιμο των μαλλιών

Λάθος 1
Χρησιμοποιείτε σαμπουάν απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής.

Βάζετε το σαμπουάν απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής; Είναι το πρώτο σοβαρό λάθος. Μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και πιτυρίδα. Η σωστή διαδικασία είναι η παρακάτω: ρίξτε λίγο σαμπουάν στις παλάμες των χεριών σας και ανακατέψετε το με νερό, μετά βάλτε το μείγμα στο τριχωτό. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τις πιθανές έντονες αντιδράσεις του σαμπουάν και καλύπτεται ομοιόμορφα ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής.

Λάθος 2
Τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής.

Το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής πρέπει να είναι σαν μασάζ και όχι τρίψιμο ή ξύσιμο. Κάντε ήπιο μασάζ στο τριχωτό για να καθαρίσει καλά, επίσης με αυτόν τον τρόπο δε δημιουργούνται κόμποι ή ερεθισμοί στο ευαίσθητο δέρμα του κεφαλιού. Το πιο σημαντικό είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν. Επιλέξτε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του τριχωτού σας.

Λάθος 3
Χρησιμοποιείτε σαμπουάν σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Τα σαμπουάν φτιάχνονται για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής. Αν θέλετε να ενδυναμώσετε τα μαλλιά σας χρειάζεστε μαλακτικό ή μάσκα. Η χρήση σαμπουάν σε όλο το μήκος θα κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Αυτά τα προϊόντα έχουν διαφορετικά συστατικά για έναν λόγο: τα σαμπουάν στοχεύουν στον καθαρισμό του τριχωτού, ενώ τα μαλακτικά και οι μάσκες ενυδατώνουν, επανορθώνουν και θρέφουν τα μαλλιά.

Λάθος 4
Δε χρησιμοποιείτε μαλακτικό.

Αυτό το λάθος συνδέεται με το προηγούμενο. Ένα σαμπουάν δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Αν θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι απαλά, λαμπερά και λεία, χρειαζόμαστε ένα ακόμα προϊόν, όπως για παράδειγμα μάσκα ή μαλακτικό. Θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που λουζόμαστε – με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά διατηρούνται υγιή και όμορφα. Εάν πιστεύετε ότι δεν έχετε χρόνο για τέτοιες θεραπείες, επιλέξτε ένα προϊόν που χρειάζεται ένα λεπτό μόνο. Αξίζει να αφιερώσετε έστω μια στιγμή για να έχετε όμορφα μαλλιά, σωστά;

Λάθος 5
Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για ξέβγαλμα.

Το ζεστό νερό είναι κακό, τόσο για τα μαλλιά, όσο και για το σώμα. Κάνει τις ρίζες των μαλλιών λιπαρές πιο γρήγορα και αφήνει τις άκρες ξηρές. Χρησιμοποιείτε δροσερό νερό για το ξέβγαλμα, γιατί έτσι τα μαλλιά θα είναι πιο λεία και δε θα φθείρονται. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στο ξέβγαλμα, γιατί τα υπολείμματα προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα ή να βαρύνουν τα μαλλιά.

Λάθος 6
Τυλίγετε τα μαλλιά με πετσέτα μετά το λούσιμο.

Αν τυλίξετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής με πετσέτα αμέσως μετά το λούσιμο… κάνετε άλλο ένα λάθος. Δημιουργείτε θερμότητα που έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται λιπαρά γρηγορότερα και να αποδυναμώνονται οι θύλακες των τριχών. Ένα βαμβακερό μπλουζάκι είναι μια καλή εναλλακτική, γιατί είναι καλύτερο, επομένως μειώνεται ο κίνδυνος μηχανικής βλάβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *