Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα του make-up; Απολυμαντικό spray για απλικατέρ που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνες σας.

Τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Όλα τα αξεσουάρ make-up όπως τα πινέλα, τα σφουγγαράκια, οι συσκευές για τα μαλλιά, τα απλικατέρ καθώς και όλα τα εσωτερικά μέρη από τα καπάκια των καλλυντικών πρέπει να καθαρίζονται. Για ποιο λόγο; Αρχικά, χρησιμοποιώντας τα καλλυντικά στο πρόσωπό μας, μαζεύουμε την ίδια στιγμή όλους τους ρύπους που έχει η επιδερμίδα μας όπως βακτήρια, νεκρά κύτταρα ή σμήγμα. Αυτοί οι ρύποι μένουν στις τρίχες και μεταφέρονται στα foundation ή στις σκιές ματιών. Δεύτερον, τα πινέλα που δεν αποθηκεύονται σωστά, π.χ. σε ένα ανοιχτό κουτί και όχι σε μία τσάντα για μακιγιάζ, εκτίθενται σε σκόνη. Όταν λοιπόν κάνουμε το μακιγιάζ μας, αναμειγνύουμε τα καλλυντικά με την σκόνη που έχει μαζευτεί στα πινέλα και έπειτα βάζουμε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό μας. Προφανώς τόσο το πινέλο όσο και η τσάντα του μακιγιάζ πρέπει να καθαριστούν. Αλλά πώς;

makeupinstrumentclean3

Γενικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα απολυμαντικό προϊόν για το makeup σε κάποιο φαρμακείο ή σε κάποιο διαδικτυακό μαγαζί. Το μόνο που πρέπει να κάνετε τότε είναι να ψεκάσετε τις τρίχες του πινέλου και να περιμένετε να στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσετε όλα τα βακτήρια.

Ο δεύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας είναι λίγο πιο παραδοσιακό. Χύστε λίγο από το προϊόν που έχετε για την αφαίρεση του make-up σας σε ένα μπωλ ή φτιάξτε ένα μείγμα με ζεστό νερό και σαπούνι. Έπειτα, βάλτε τα πινέλα στο μπολ με τέτοιο τρόπο ώστε να μη έχουν πρόσβαση τα χερούλια τους με το υγρό μείγμα. Μετά από κάποιες ώρες στραγγίξτε τα πινέλα με την βοήθεια μίας χάρτινης πετσέτας και αφήστε τα να στεγνώσουν. Μην χρησιμοποιήσετε μπιστολάκι για τα μαλλιά καθώς ο ζεστός αέρας φθείρει την τρίχα.

Υπάρχει ακόμα μία μέθοδος να καθαρίσετε τα πινέλα του make-up. Ούτε χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα ούτε να ετοιμάσετε ένα μπάνιο με ζεστό νερό και σαπούνι για τα αξεσουάρ του μακιγιάζ σας κάθε μήνα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προϊόν καθαρισμού των πινέλων σπίτι σας. Πάρτε ένα μπουκάλι που κάνει ψεκασμό. Σιγουρευτείτε ότι το μπουκάλι έχει καθαριστεί προσεκτικά ‘Επειτα, βάλτε μέσα νερό (70%,) αλκοόλ ή ένα ισχυρό απολυμαντικό gel για πλύσιμο χεριών (10%,) απορρυπαντικό για πλύσιμο πιάτων στο χέρι. Κουνήστε το μπουκάλι ώστε να συνδυαστούν όλα τα υλικά. Τώρα ψεκάστε σε ένα χαρτομάντιλο και περάστε τα πινέλα του και όλα τα άλλα αξεσουάρ του make-up και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *