Καν’ το μόνος σου. Φυσικό υγρό ρουζ.

Γενικά, η σημερινή αγορά μας προσφέρει ρουζ διαφορετικών συστάσεων. Μπορούμε να τα αγοράσουμε σε μορφή muss, απλή ή υγρή. Δυστυχώς, εάν είστε αποφασισμένη να αγοράσετε ένα πολύ καλό ρουζ, πρέπει να ξοδέψετε αρκετά λεφτά για ένα τέτοιου είδους προϊόν. Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη λύση. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ρουζ στο σπίτι! Τι συστατικά θα χρειαστείτε;

Είναι ευρέως γνωστό ότι μόνο τα φυσικά καλλυντικά δουλεύουν σωστά στον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο για το δέρμα όσο και γενικά για την υγεία. Τέτοια προϊόντα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μίκρο και μάκρο στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία λήξης τους είναι σύντομη, αποζημιώνεστε από όλα τα θρεπτικά συστατικά που αρχίζουν να δουλεύουν την στιγμή που βάζετε το προϊόν στο δέρμα σας. Από τι πρέπει να αποτελούνται τέτοια προϊόντα; Βασικά, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Ανεξάρτητα από αυτό, όλα τα συστατικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε μαγαζιά που πουλάνε υποπροϊόντα, στην κουζίνα σας ή στην αυλή σας.

gold_california01

Υγρό ρουζ για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες.

Εάν θέλετε να βάλετε λίγο χρώμα στα ζυγωματικά σας, χρησιμοποιήστε λίγο χυμό παντζαριού. Στύψτε τον μόνες σας ή αγοράστε τον στον μπακάλη. Το άρωμα του καλλυντικού μπορεί να εμπλουτιστεί με υδρολάτ που φτιάχνονται από λεβάντα ή τριαντάφυλλου centifolia. Αναμείξτε κάποια κομμάτια παντζαριού με το υδρολάτ της επιλογής σας και αφήστε τα στην άκρη για αρκετές ώρες. Ανά διαστήματα πρέπει να κουνάτε το μείγμα. Έπειτα στραγγίξτε το νερό και βάλτε το μέσα σε ένα μικρό, σκούρο δοχείο. Εάν θέλετε να πάρετε πιο έντονο χρώμα, τρίψτε ένα παντζάρι στον τρίφτη και έπειτα ρίξτε τον χυμό κατευθείαν στο δοχείο. Αντί για υδρολάτ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα αλόης.

Υγρό ρουζ για ξηρές επιδερμίδες.

Το βασικό συστατικό ενός τέτοιου ρουζ είναι η γλυκερίνη, ο στόχος της οποίας είναι να ενυδατώνει το δέρμα. Καλύψτε κομμάτια παντζαριού με γλυκερίνη και βράστε τα σε νερό για περίπου 20 λεπτά. Μετά από αυτό, στραγγίξτε το μείγμα και βάλτε το σε ένα μικρό δοχείο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εκχύλισμα αλόης ή έλαιο τριαντάφυλλου. Γενικά, τα αιθέρια έλαια αλλάζουν το άρωμα του καλλυντικού.

Υγρό ρουζ – μερικές πρακτικές συμβουλές.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ρουζ από παντζάρι είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν, θα λήξει γρήγορα. Η στιγμή πέραν την οποίας δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε γίνεται εύκολα αντιληπτή από το χρώμα που παίρνει το καλλυντικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται σκούρο με πορτοκαλί και καφέ χρώμα.

Εάν θέλετε το ρουζ σας να έχει πορτοκαλί χρώμα, προσθέστε λίγο κουρκουμά.

Το ρουζ με γλυκερίνη που αναφέραμε πιο πάνω κάνει θαύματα, ειδικά τον χειμώνα. Επιπλέον, είναι καλό λιπαντικό για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Όσον αφορά το ρουζ από αλόη ή υδρολάτ, συστήνεται περισσότερο για όσες προτιμούν τα προϊόντα με ελαφριά σύσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *