Γρήγοροι Τρόποι Απόκτησης Πιο Λευκών Δοντιών στο Σπίτι

Εάν είστε λάτρης του καφέ και του τσαγιού, τότε το χρώμα των δοντιών σας μπορεί να έχει επηρεαστεί. Ευτυχώς υπάρχουν τέλειες και εύκολες σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσετε ένα υπέροχο χαμόγελο και κάτασπρα δόντια!

1. Ενεργός άνθρακας για πιο λευκά δόντια

Γενικά ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων του στομάχου. Ωστόσο χρησιμεύει και ως καθαριστικό δοντιών καθώς χαρίζει λευκό και υπέροχο χαμόγελο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση γιατί χρειάζεστε μόνο λίγο νερό και μια οδοντόβουρτσα. Πως να το χρησιμοποιήσετε;

Πάρτε ένα κομμάτι άνθρακα και τρίψτε το σε ένα μικρό μπολ. Βρέξτε την οδοντόβουρτσα με νερό και βάλτε λίγη σκόνη πάνω της. Βουρτσίστε απαλά τα δόντια με τη σκόνη. Ξεπλύνετε καλά το στόμα σας για να απαλλαγείτε από τυχόν μαύρα σημάδια. Αυτό είναι! Πρέπει να το κάνετε συχνά.

2. Χυμός λεμονιού για πιο λευκά δόντια

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα πολύ γνωστό χειροποίητο λευκαντικό δοντιών. Τα οξέα είναι πολύ καλά στο να φωτίζουν το σμάλτο και να αφαιρούν λεκέδες από τον καφέ ή το τσάι. Ο χυμός λεμονιού είναι αρκετά ήπιος, αλλά αποτελεσματικός, οπότε μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε και καθημερινά. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού μέσα.

3. Μαγειρική σόδα για πιο λευκά δόντια

Οι γυναίκες στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν μαγειρική σόδα για λεύκανση και πιο λευκά δόντια. Εξακολουθεί να είναι μία γνωστή μέθοδος λεύκανσης των δοντιών. Ανακατέψτε 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας με 1 κουταλιά υπεροξείδιο του υδρογόνου και απολαύστε τα γρήγορα αποτελέσματα. Απλώστε το μείγμα στα δόντια και βουρτσίστε τα απαλά για δύο λεπτά.

4. Λάδι καρύδας για πιο λευκά δόντια

Γνωρίζετε ότι το λάδι καρύδας λευκαίνει τα δόντια; Επιπλέον απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα, αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων και μυκήτων ενώ αποτρέπει τη φθορά! Το λάδι καρύδας είναι πολύ απλό στη χρήση: βάλτε μια κουταλιά λάδι καρύδας στο στόμα σας και κρατήστε το στο στόμα για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια φτύστε το.

Ενδέχεται η μαγειρική σόδα και άλλες χειροποίητες θεραπείες για τα κίτρινα δόντια να προκαλέσουν προβλήματα;

Η μαγειρική σόδα δεν είναι απολύτως ασφαλής για να τη χρησιμοποιούμε απεριόριστα. Παρόλο που η σόδα έχει τέλεια αποτελέσματα, οι οδοντίατροι μας συμβουλεύουν να είμαστε προσεκτικοί. Η μαγειρική σόδα δεν εμφανίζει χημικές ιδιότητες που κάνουν τα δόντια πιο λευκά: απλώς τρίβει την πλάκα. Γι’ αυτό και η υπερβολική χρήση της είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει βλάβη στο σμάλτο που οδηγεί σε λεκέδες και πλάκα. Χρησιμοποιήστε την προσεκτικά και όχι πολύ συχνά.

Μπορείτε να βρείτε πολλούς διαφορετικούς τρόπους για πιο λευκά δόντια και ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο, π.χ. χρησιμοποιώντας μπανάνα ή φλούδα πορτοκαλιού, ή κάποιες περίεργες λύσεις, όπως κατανάλωση ωμού κρεμμυδιού. Υποτίθεται βοηθάει και το βούρτσισμα των δοντιών με φράουλες (περιέχουν έντονο οξύ όπως το λεμόνι). Όλες οι σπιτικές θεραπείες λειτουργούν και είναι ασφαλείς αν τις χρησιμοποιείτε με προσοχή και όχι πολύ συχνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *